Политика за поверителност за потребители

Актуализирано: 26.04.2020

 

WarnerMedia (“ние”, “нас”, “наш”) е водеща група от компании за медии и развлечение. Настоящата Политика за поверителност обяснява какви лични данни за лицата (“вие”), взаимодействащи с нашите Услуги, компаниите на WarnerMedia събират, използват, споделят и по друг начин обработват (“Данни”). Също така, настоящата Политика за поверителност не важи за Цифрови услуги, които са онлайн услуги, насочени към деца. 

 

Семейството на WarnerMedia се състои от няколко различни юридически лица и бизнес организации. В настоящата Политика за поверителност, “Администратор” на вашите Данни означава компанията, която решава за какви цели и как да ги обработва. Коя компания на WarnerMedia е Администраторът във връзка с обработването на вашите Данни зависи от това коя Услуга използвате; това често ще бъде компанията на WarnerMedia, отговаряща за предоставянето на тази Услуга, както може да е изложено в нашите условия.

 

При някои обстоятелства повече от един Администратор може да отговаря за обработката на вашите Данни, например, когато Данните се споделят с други компании на WarnerMedia за дадена цел, посочена в настоящата Политика за поверителност. Моля, вижте нашия Списък с Администратори за повече подробности. Ако все още имате въпроси относно съответния Администратор, моля, свържете се с нас по един от начините, посочени по-долу.

 

По законите на някои държави извън Европейското икономическо пространство, може да се нуждаем от вашето съгласие за обработка на Данните ви, както е посочено в настоящата Политика за поверителност. Освен ако не ни предоставите съображения за противното, като да се отпишете или да изберете да не се абонирате при запитване, и където е позволено от закона, като предоставяте информация или по друг начин взаимодействате с нашите Услуги, вие се съгласявате ние да използваме информация според настоящата Политика за поверителност.

СЪДЪРЖАНИЕ

ОБХВАТ НА НАСТОЯЩАТА ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Моля, прочетете настоящата Политика внимателно. Тя обяснява видовете Данни, които може да събираме за вас, целите и методите на събирането им, и (където е приложимо) законовото основание да правим това, както и информация относно съхранението на данни, вашите права и как да се свържете с нас. Настоящата Политика за поверителност покрива нашите дейности за обработка на данни онлайн и офлайн, включително информация, която събираме чрез различните си Услуги, като посочените по-долу: 

 

Цифрови услуги:

 • Уебсайтове на WarnerMedia, включително дейности, извършвани през нашите уебсайтове, като анкети, проучвания, тестове с фокус групи, промоции, състезания и тегления на награди, вътрешни покупки в наши услуги, призиви за действия за генерирано от потребителя съдържание (“UGC”) и абониране за бюлетини;
 • Мобилни приложения, включително дейности, извършвани през нашите приложения, като тези, посочени на нашите уебсайтове;
 • Абонаментни услуги или други стрийминг услуги, предлагани от WarnerMedia на потребителите, и услуги, чрез които получавате нашето аудио-визуално съдържание през уебсайтовете ни, мобилните приложения и/или чрез услуга, предоставяна от трета страна, като доставчик на интернет услуги, платформа за платена телевизия или мобилен оператор;
 • Конзолни игри;
 • Нашите фен страници/канали/акаунти в социални мрежи на трети страни (напр. официални страници във Facebook, Instagram, Twitter).

Офлайн услуги:

 • Обиколки на студиа;
 • Атракции и изложби (напр. тематични паркове, маркетингови дейности на конгреси или други обществени места, лично изживяване във виртуална реалност), осъществявани от компанията WarnerMedia; и 
 • Събития, които посещавате като потребител или гост (за разлика от посещение по работа), като премиери на филми, маркетингови и инфлуенсърски събития, фокус групи или потребителски тестове и частни събития, провеждани в нашите помещения или студиа под наем.

Моля, имайте предвид, че можем да комбинираме Данни, които събираме от един източник (напр. уебсайт на WarnerMedia ), с Данни от друг (напр. мобилно приложение), включително с Данни, които е възможно да са събрани от различна компания на WarnerMedia или трета страна (както е пояснено по-долу). Моля, имайте предвид също и че нашите Офлайн услуги може да включват вашето взаимодействие с нашите Цифрови услуги и обратно, например, когато резервирате обиколка на студио или ваше участие в маркетингово събитие чрез уебсайт на WarnerMedia. Някои Услуги на WarnerMedia (например, някои тематични паркове с бранда на WarnerMedia, онлайн магазини и покупки в приложения) не се оперират от WarnerMedia, а от трета страна лицензополучател или магазина за приложения; всяка обработка на вашите лични данни от такъв лицензополучател или магазин не попада в настоящата Политика за поверителност, така че, моля, проверявайте внимателно дали съответните условия важат за компания на WarnerMedia или не. 

ДАННИТА, КОЯТО СЪБИРАМЕ

Ние събираме, използваме, споделяме и по друг начин обработваме следните категории Данни:

 

1) Данни, която може да събираме от вас:

 

 • Данни за регистрация, акаунт и вписване, включително информация за вас, когато се регистрирате или вписвате при нас за някоя от Услугите ни (напр. име, потребителско име, парола, имейл адрес, данни за контакт, дата на раждане или възраст, интерес към съдържанието ни и др.) 
 • Данни относно закупуване на Услуга, включително съответната информация за плащане (напр. Данни за кредитна карта). Може също да обработваме информация за пробни периоди, получаване на награди или промоции, периоди без активен абонамент, история на плащания и всякакви пропуснати плащания.
 • Данни за това как използвате или участвате в Услуга, включително информация за това дали сте отворили имейл, който сме ви изпратили, как вие (включително всеки акаунт, който използвате) взаимодействате с дадена Цифрова услуга, съдържание, което сте видели или публикували, реклами, с които сте взаимодействали, игри, които сте играли и нивото, което сте достигнали, вашите предпочитания, интерес към и използване на различни функции, програми, услуги и съдържание, налични в дадена Цифрова услуга. Това може да включва също демографска информация, включително дали сте отделно лице или домакинство.
 • Данни, която предоставяте, когато участвате в потребителски анкети, проучвания или тестове с фокус групи, включително онлайн или писмени отговори и, където е приложимо, записите на вашите аудио или видео интервюта.
 • Записване за промоции, конкурси, тегления на награди или призиви за действия, включително изображения, видео и текст.
 • Достъп до камера, включително където, за някои Цифрови услуги, искаме разрешение за достъп до камерата на вашето устройство. Ако дадете разрешение, може да имате възможност да правите снимки или видео в приложението, да ни ги изпращате или да имате достъп до определени функции за добавена реалност (“AR”). Някои от тези функции може да разчитат на системите на камерата за проследяване на движението на очите ви и други лицеви характеристики или средата около вас, за да приложат AR ефекти.
 • Чувствителни данни, включително когато избирате да споделяте Данни като част от някоя от Услугите ни или когато предоставяте Данни по време на някоя от нашите анкети или сесии за обратна връзка, включително, където е позволено от приложимото законодателство, информация относно вашето физическо или умствено здраве, раса или етническа група, религиозни или философски убеждения, сексуален живот или сексуална ориентация, или вашите политически убеждения. В някои Услуги, включващи динамични функции за забавление, може, с ваше съгласие и в съответствие с приложимото законодателство, да събираме информация чрез лицево сканиране, проследяване на очите или реакция на кожата, която може да се счита за биометрична.
 • Данни относно ангажираността ви в социалните медии, включително взаимодействията ви с нашите фен страници/канали/акаунти в общности на трети страни, форуми и социални медии, услуги, добавки и приложения (“Социални медии”). Това може да включва публикации, вашите “харесвания” и друго генерирано от потребителя съдържание, което може да предоставяте, както и подробности за вас, като име, потребителски ID, профилна снимка, рожден ден и, където ни позволите, списък с приятели и хора, които следвате. За информация как можете да персонализирате настройките си за поверителност в Социалните медии и как тези Социални медии използват вашите лични данни и съдържание, моля, вижте техните ръководства за поверителност, политики за поверителност и условия за употреба.
 • Данни, споделени в публични форуми или форуми на общността на WarnerMedia, включително когато споделяте снимки, писма, видео клипове или коментари, докато участвате в онлайн форуми. В зависимост от настройките ви за поверителност, тази Данни или съдържание и потребителското ви име може да станат публични в интернет или в дадена общност от потребители. Ние не можем да предотвратим последваща употреба на тази Данни след като ги споделите в публично достъпен или общностен форум. Моля, вижте политиките за поверителност на конкретния форум за повече подробности относно това как той обработва Данните ви. 
 • Данни за вашето местоположение, включително когато то се получава от информация от устройството (като IP адрес или код на държава), взаимодействията на устройството ви с нашите Цифрови услуги или, с ваше съгласие, Данни за точното местоположение на устройството ви (напр. геолокация чрез мобилни устройства).
 • Данни за събития, включително изображения и клипове, заснети в будка или по друг начин от нас или трета страна от наше име, и други Данни, свързани с организирането и управлението на дадено събитие, като например хранителни алергии и други индивидуални изисквания. 
 • Техническа Данни/Данни за употреба от вашето устройство, включително вида устройство, браузър, уникален идентификатор на устройството, операционна система, интернет доставчик, идентификатор на мобилното устройство и/или идентификатор на мобилна реклама, идентификатор на свързаното устройство (включително на свързан телевизор), IP адрес, мрежови спецификации, спецификации и настройки на телевизор и приложение, и други спецификации и настройки на устройство или браузър. 
 • Данни за вашите клиентски заявки, включително когато се свързвате с нас през някое от нашите бюра за помощ за клиенти, имейл адреси, чатове за обслужване на клиенти, формуляри или билетни системи, Социални медии и кол центрове за клиенти, където обажданията може да се записват. 

 

2) Данни, които може да събираме за вас от други източници, включително приятели:

 

Данни от други източници. Понякога комбинираме Данните с друга онлайн информация, която получаваме, включително информация за употреба относно взаимодействията ви с други уебстраници и онлайн реклами и медии. Също така допълваме или комбинираме Данните с Данни от различни други източници или външни архиви, включително трети страни доставчици на данни, които ни предоставят Данни като демографски данни, история на транзакции и покупки; Данни за съдържанието и рекламите, с които взаимодействате. Може също да получаваме Данни за вас от приятелите ви, които ви канят да взаимодействате с някоя от Цифровите ни услуги. Може да получаваме Данни от трети страни, с които имате договор за абонамент, който включва достъп до нашето съдържание или услуги.

 

Данни от приятели. В някои ситуации може да позволим на приятели, използващи нашите Услуги, да предоставят Данни за вас. Например, някой може да подаде Данни на нашите уебсайтове, за да ви покани да участвате в дадена Услуга, да направи препоръка или да сподели съдържание чрез някое от приложенията ни или няколко играчи да споделят една и съща сесия в игра. Като обработваме тези заявки, ние може да получим вашата Данни, включително име, данни за контакт или Данни за интересите ви към и използването на нашите Услуги. 

КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ДАННИТЕ

Може да използваме Данните за целите, описани в настоящата Политика за поверителност или както е посочено в момента на събиране. По-долу обясняваме различните си цели, всякакви дейности по обработка, които смятаме, че може се нуждаят от допълнително обяснение и, където е необходимо, законовото основание, на което базираме обработката на вашите Данни. 

 

Моля да имате предвид, че макар да е възможно Данните да се обработват за повече от една цел (напр. Данни, която получаваме при Предоставяне на Услугите си може да се използва също и за Подобряване и разработване на нашите Услуги и/или за Маркетинг и персонализирани реклами), не всички цели на дейностите по обработка по-долу задължително ще се прилагат за всеки случай. Нашата конкретна употреба на вашите Данни ще зависи от Услугата, с която се ангажирате и начина, по който взаимодействате с нас, включително разрешенията, които ни давате (напр. дали сте съгласни или не с определени употреби, като директен маркетинг) и друг контрол, който упражнявате по отношение на нашата обработка на Данните ви (напр. дали избирате да се отпишете, където това се предлага). Вашата възможност да управлявате някои от целите, за които се обработва вашите Данни, е описана в раздели ИНДИВИДУАЛНИ ИСКАНИЯ ЗА УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРАВА и БИСКВИТКИ И ДРУГА ТЕХНИЧЕСКА ДАННИ по-долу. 

 

Предоставяне на нашите Услуги

 

Може да използваме вашите Данни с цел създаване на вашия акаунт при нас, регистрирането ви за Услуга, активирането на възможност да плащате за Услуга, позволяване на участие от ваша страна в промоция, състезание, теглене на награди или призив за действие за подаване на UGC или за поддръжка на Услугата и разрешаване на всякакви проблеми. Това може да включва налагане на приложимите условия (напр. за абонаментни услуги, ограничения за броя устройства и показване на правилното съдържание според местоположението) и оптимизиране на предоставянето на Услугата до всяко конкретно устройство, използвано за достъп до нея, и за предоставяне на функцията “продължи гледането” за нашите абонаментни услуги.

 

В държави, където нашата обработка на Данни изисква законово основание, разчитаме на следното:

 • Голяма част от обработката ни, като например предоставяне и поддръжка на нашите Услуги, е необходима за сключване или изпълнение на договора ни с вас, включително позволяването на нови клиенти да се запишат или регистрират при нас и на съществуващите клиенти да влизат в нашите Цифрови услуги.
 • Други видове обработка са необходими за нашите “законни интереси” (и тези на други), включително:
 • Управляване на бизнеса ни, предоставяне на нашите Услуги и обслужване на нашите клиенти;
 • Връзка с клиентите относно важни обявления или актуализации; 
 • Връзка с клиентите относно техните транзакции, покупки и спечелени състезания;
 • Персонализиране на съдържание и даване на препоръки за друго съдържание;
 • Изпълнение и/или налагане на права, дадени ни по условията на Услугата;
 • Улесняване на плащането за нашите Услуги.
 • За други видове обработка може да разчитаме на вашето съгласие (където то е дадено). 

Подобряване и разработване на нашите Услуги

 

Може да използваме вашите Данни за целите на анализиране, подобряване, персонализиране и оценка на нашите Услуги и тяхната употреба от ваша страна, както и за разработване на нови Услуги. Това може да включва анализиране на вашите отговори в потребителски анкети.

 

В държави, където нашата обработка на Данни изисква законово основание, разчитаме на следното: 

 • Някои видове обработка са необходими за нашите “законни интереси” (и тези на други), включително:
 • Подобряване и разработване на нашите Услуги.
 • Създаване на ефективност в нашия бизнес.
 • Разбиране на тенденциите и интересите на потребителите, включително чрез мнения на клиенти, маркетингови проучвания и измерване на резултатите от дадено съдържание.
 • Съставяне на статистика за употребата на нашите Услуги.
 • За други видове обработка може да разчитаме на вашето съгласие (където то е дадено).

Маркетинг и персонализирани реклами

 

Може да използваме вашите Данни за целите на маркетинга и/или рекламирането на нашите Услуги и тези на нашите клиенти и партньори. WarnerMedia използва AdTech технологии, като търгове в реално време, за да монетизира мястото за реклама в Цифровите си услуги и/или да създаде “профил” на базата на Данните за вашите взаимодействия с нас, включително с нашите Услуги, доставчици на услуги, както и нашите партньори и техните уебсайтове, приложения и онлайн реклами, използвани, за да ви предоставят персонализирани реклами и маркетинг. Може също да обобщаваме информация за потребителите, за да създадем групи или категории потребители, като например “сегменти”, за да комуникираме с вас относно Услугите ни и да ви уведомяваме за услуги на наши клиенти и партньори, включително в Социалните медии. 

 

Въпреки че обработката на вашите Данни за тази цел може да включва алгоритъм, автоматично избиращ реклама, която може да ви е интересна, ние не вземаме напълно автоматизирани решения, които може да имат правен или значителен ефект върху вас, без изричното ви съгласие или където е разрешено по друг начин от приложимото законодателство.

 

Може също да използваме UGC за маркетингови или рекламни цели според съответните условия на Услугата.

 

В държави, където нашата обработка на Данни изисква законово основание, разчитаме на следното: 

 • За да използваме UGC, което сте предали, ние ще разчитаме на правата, дадени ни по условията на Услугата и изпълнението на договора ни с вас.
 • Други видове обработка за маркетинг и персонализирани реклами са необходими за нашите законни интереси (или тези на други), включително:
 • Придвижване на търговските ни интереси чрез маркетинг и рекламиране на нашите Услуги, включително ангажиране с контекстуални (незадвижвани от данни) реклами, анализ и измерване на резултатите от рекламите; 
 • Разширяване на базата ни от клиенти чрез задълбочаване на връзките със съществуващите и привличане на нови клиенти;
 • Използване на UGC, което сте предоставили (освен ако не е необходимо за изпълнение на договор с вас или можем да поискаме съгласието ви); и
 • Промотиране на бранда WarnerMedia онлайн и офлайн.
 • В някои юрисдикции, за някои видове обработка, като базирани на интереси реклами или когато изпращаме съобщения тип директен маркетинг по имейл, текстово съобщение или SMS, съобщения в Социалните медии, ние разчитаме на вашето съгласие (когато е дадено). 

Предоставяне на Клиентско обслужване

 

Може да използваме Данните ви за целите на предоставяне на Клиентско обслужване, включително разглеждане на исканията и оплакванията ви (включително отстраняване на неизправности), независимо дали се свързвате с нас по телефон, имейл, чатове, формуляри или билетни системи, с писмо, през уебсайт или Социална медия.

 

В държави, където нашата обработка на Данни изисква законово основание, разчитаме на следното: 

 • Някои видове дейности за обработка ще бъдат необходими, за да изпълняваме договора си с вас за предоставяне на дадена Услуга. 
 • Някои видове дейности за обработка ще бъдат необходими за спазване на законовите ни задължения.
 • Някои видове обработка ще бъдат необходими за нашите законни интереси (или тези на други), включително:
 • Отговаряне на искания и оплаквания на наши клиенти;
 • Проследяване на напредъка и ефективността на отговора ни; и
 • Подобряване на нашето Клиентско обслужване.

Откриване, предотвратяване и разследване на престъпни и други незаконни дейности

 

Може да използваме вашата Данни за целите на откриване, предотвратяване или разследване на престъпни дейности (включително измама и нарушение на авторски права), защита на безопасността на потребителя и налагане на гражданските ни права в съда. Например, където е необходимо, може да споделим вашите Данни с правоприлагащите органи или да я използваме за предприемане на правни действия с цел упражняване на правата ни.

 

В държави, където нашата обработка на Данни изисква законово основание, разчитаме на следното: 

 • Някои видове дейности за обработка ще бъдат необходими за спазване на законовите ни задължения.
 • Някои видове обработка ще бъдат необходими за нашите законни интереси (или тези на други), включително:
 • Защита на нашите или тези на нашите клиенти и потребители бизнес интереси и права, поверителност, безопасност и собственост;
 • Установяване, упражняване или защита на правни искове; 
 • Споделяне на вашите Данни с трети страни, за да можем да търсим способи за защита или ограничаване на вредите, които може да претърпим.

Спазване на законови задължения 

 

Може да използваме вашите Данни с цел спазване на нашите законови задължения, включително счетоводни правила, отговор на Индивидуални искания за упражняване на права и искания от регулатори, съдебни органи и правоприлагащи или държавни органи.

 

В държави, където нашата обработка на Данни изисква законово основание, разчитаме на следното:

 • Тези видове дейности са необходими за спазване на законовите ни задължения.

СПОДЕЛЯНЕ И РАЗКРИВАНЕ НА ДАННИ

Ние споделяме Данни със и ги разкриваме пред следните страни, за целите, посочени по-долу:

 

В рамките на AT&T и/или WarnerMedia

 

WarnerMedia е част от групата компании на AT&T. Компаниите на WarnerMedia и на AT&T се подкрепят и си взаимодействат, за да управляват бизнеса си. В резултат на това, компания на WarnerMedia и/или компания на AT&T може да получи вашите Данни за обработка за целите, изложени в настоящата Политика за поверителност, където има правно основание да го направи и в съответствие с всички разрешения, които сте дали (напр. дали искате да получавате маркетинг съобщения) и всякакъв друг контрол, който упражнявате относно нашата обработка на Данните ви (напр. дали сте избрали да се отпишете от определена обработка), както е описано в раздели ИНДИВИДУАЛНИ ИСКАНИЯ ЗА УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРАВА и БИСКВИТКИ И ДРУГА ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ по-долу.

 

Извън AT&T и/или WarnerMedia

 

Трети страни доставчици на услуги. Нашите агенти и изпълнители имат достъп до Данните, за да могат да изпълняват услугите, които извършват за нас, като например, но без да се ограничават до изпълнение, създаване, поддръжка, хостинг и предоставяне на нашите Услуги, маркетинг, предоставяне на ИТ услуги и сигурност, обработка на плащания, имейли и изпълнение на поръчки, управление на промоции, състезания и тегления на награди, провеждане на проучвания, измервания и анализи, предоставяне на мнения или клиентско обслужване.

 

Свързани Социални медии на трети страни. Някои от нашите Цифрови услуги съдържат линкове към други страници, включително Социални медии, за целите на взаимодействие с клиенти и маркетинг. Информационните практики на Социалните медии може да са различни от нашите, затова трябва да се консултирате с техните политики за поверителност и условия преди да предавате свои лични данни, тъй като ние нямаме контрол върху личните данни, които се предават на или се събират от тези трети страни.

 

Трети страни партньори. Понякога предлагаме Цифрови услуги и Офлайн услуги, които са спонсорирани или кобрандирани от посочени трети страни. По силата на тези отношения, третите страни събират или получават лични данни от вас по време на дейността. Ние не контролираме употребата на лична информация от тези трети страни. Насърчаваме ви да прочетете техните политики за поверителност, за да разберете техните практики спрямо данните. 

 

AdTech доставчици. Споделяме определени Данни с трети страни (напр. други компании, търговци на дребно, изследователски организации, рекламодатели, рекламни агенции, рекламни мрежи и платформи, бази данни от участия, издатели и нестопански организации) за обработка като цяло в сегментирана форма или с премахнати идентифициращи данни, за да ви предоставяме реклами на базата на вашите интереси, включително, където е приложимо, чрез търгове в реално време. В някои случаи може също да споделяме сегменти или персонализирани данни за публиката с трети страни с цел маркетинг. За повече информация, моля, вижте раздела (i) “Маркетинг и персонализирани реклами” по-горе и разделите (ii) “Бисквитки и друга техническа информация” и (iii) “Избор за реклами” по-долу.

 

Други трети страни. В случай на вероятна промяна в управлението на бизнеса (или част от него) като продажба, сливане и придобиване, или каквато и да е транзакция или преструктуриране, може да споделим вашите Данни със заинтересованите страни, включително като част от процес за комплексен анализ с нови или вероятни собственици на бизнеса и техните съответни професионални съветници. 

 

Правоприлагащи органи, власти и съдилища. Разкриваме Данни, където е необходимо за предотвратяване, разследване или преследване на престъпни дейности, а също и в отговор на даден съдебен процес, напр. в отговор на съдебна заповед или призовка, или в отговор на искане от регулатор, държавен орган или правоприлагащ орган. 

 

Публични форуми. Ако публикувате или споделяте Данни, докато взаимодействате с някоя от нашите Цифрови услуги или чрез Социална медия, според естеството на услугата или вашите настройки за поверителност тези Данни може да станат публични, след което ние не можем да предотвратим последваща употреба или споделяне на тези Данни. За информация как можете да персонализирате настройките си за поверителност в Социалните медии, моля, вижте техните помощни ръководства за поверителност и условия за ползване.

СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИ

В общия случай, ние ще пазим вашите Данни само докато са необходими за целите, описани в настоящата Политика за поверителност. Това означава, че периодите на съхранение ще варират според вида Данни и причината, поради която сме събрали Данните първоначално. Например, част от Данните, свързани с предоставянето на Услугите ни ще се пази определени години, за да спази различни финансови и данъчни правни задължения. Имаме подробни вътрешни политики за съхранение, които посочват различните периоди за запазване на различни категории Данни според правните ни задължения и това дали има търговска нужда да се пазят тези Данни. След изтичане на периода на съхранение, Данните се изтрива безопасно освен ако не са необходими за установяване, изпълнение или защита на правни претенции. За допълнителна информация относно приложимите периоди за запазване, трябва да се свържете с нас по начините за контакт, посочени по-долу.

ИНДИВИДУАЛНИ ИСКАНИЯ ЗА УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРАВА

ИНДИВИДУАЛНИ ИСКАНИЯ ЗА УПРАЖНЯВАНЕ НА ПРАВА

При определени условия имате право да поискате от нас да изпълним едно или повече от следващите искания. Може да ви поискаме доказателство за самоличност или друга допълнителна информация преди да го направим.

 

 • Право за достъп и коригиране: Можете да поискате подробности за Данните, които притежаваме, заедно с копие от тях, и корекция на всякакви грешки в тези Данни. 
 • Право на изтриване (“право да бъдеш забравен”): Правото, при определени обстоятелства, да поискате вашите Данни да бъдат изтрити. В конкретни случаи може да не можем да изтрием някои видове Данни, по-конкретно когато имаме законово задължение да пазим тези Данни (напр. с цел докладване пред регулатори) или, например, когато искате да продължим да ви предоставяме дадена Услуга, а обработката на Данните е необходима за предоставяне на Услугата.
 • Маркетингови комуникации и споделяне с трети страни. Даваме ви възможност да изразите предпочитанията си относно получаването на определени маркетингови съобщения от нас и нашето споделяне на Данни с доверени партньори с цел техен директен маркетинг. Моля, вижте раздела “Избор за реклами” по-долу за повече информация. 
 • Право на преносимост: Правото, в някои случаи, да получите Данните си в цифров формат или те да бъдат прехвърлени на друг администратор (където това е технически изпълнимо).
 • Право на възражения: Правото да възразите (по причини, свързани с вашата конкретна ситуация) срещу обработката на вашите Данни от нас, осъществявано на базата на нашите законни интереси, включително с цел директен маркетинг. 
 • Право за оттегляне на съгласие: Можете да оттеглите съгласието си по всяко време по отношение на всяка обработка на Данни, базирана на съгласие. 

 

 

Ще преценяваме всяко искане за изпълнение на тези права поотделно във всеки случай. Може да има обстоятелства, при които не сме законово длъжни да отговорим на искане заради съответните изключения, предоставени в съответното законодателство за защита на данните. В някои случаи това може да означава, че можем да запазим Данните ви дори ако оттеглите съгласието си. За да упражните тези права или да се свържете с нашето Длъжностно лице по защита на данните, моля, подайте искане, като отидете в Портала за индивидуални искания за упражняване на права

БИСКВИТКИ И ДРУГА ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

Когато посещавате нашите Цифрови услуги, ние, трети страни доставчици на услуги и партньори, може да използваме “бисквитки” или сходни технологии, като пиксели и SDK (i) за да предоставяме, разработваме, поддържаме, персонализираме, защитаваме и подобряваме нашите Цифрови услуги и тяхното съдържание; (ii) за да извършваме анализ, включително за анализиране и докладване на употребата и резултатите от нашите Цифрови услуги и всички реклами, показвани в или предоставяни чрез тях; (iii) за да се защитаваме от, откриваме и предотвратяваме измами и друга незаконна дейност; (iv) за да създаваме сборни данни относно групи или категории от наши потребители (включително рекламни аудитории); и (v) за да можем ние, наши партньори и трети страни доставчици на услуги да предоставяме, таргетираме, предлагаме, пускаме на пазара или персонализираме реклами, свързани с Услугите ни или Услугите на наши клиенти и партньори (включително ограничаване на това колко често да виждате дадена реклама). 

 

Описание на бисквитката 

 

1. Задължителни бисквитки 

Тези бисквитки са нужни за основните функции на уебсайта

 

Строго необходими бисквитки или сходни технологии: Те са от съществено значение, за да можете да се придвижвате в нашите Цифрови услуги и да използвате функциите им, като достъп до защитени зони. Ако деактивирате тези бисквитки, някои или всички функции на цифровите услуги може да не работят.

 

2. Бисквитки за резултати 

 

Тези бисквитки ни позволяват да анализираме употребата на нашите Цифрови услуги, за да можем да измерим и подобрим резултатите

 

Бисквитки за резултати или сходни технологии: Те събират информация за това как използвате нашите Цифрови услуги, за да можем да анализираме трафика, да разберем взаимодействията на потребителите и да подобрим съответната Цифрова услуга. Нашите имейли и бюлетини може да съдържат “уеб пиксел”, който да ни уведомява как сте взаимодействали с изпратеното от нас. За игри, тези технологии събират информация за това как играете, включително постижения, използване на функции и други дейности в играта. За тази цел може да използваме трети страни доставчици на услуги, като Google Analytics, които може да използват свои собствени бисквитки или сходни технологии. Можете да разберете повече, като кликнете върху линка с ресурси за използваните от Google Analytics бисквитки:https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

 

3. Функционални бисквитки  

 

Функционални бисквитки или сходни технологии: Те позволяват на нашите Цифрови услуги да запомнят избори, които правите (като потребителско име или региона, в който сте) и да предоставят подобрени, по-персонализирани функции, включително персонализирано съдържание. Те може да се използват също за предоставяне на Цифровите услуги, които сте поискали, като преглед на видео или коментар в блог.

 

4. Рекламни бисквитки 

 

Тези бисквитки се използват от рекламни компании, за да показват реклами, които отговарят на интересите ви.

 

Бисквитки за Социални медии или сходни технологии: Те се използват, когато споделяте Данни с бутон за споделяне в Социална медия или бутон “харесвам” в нашите Цифрови услуги, или когато свържете акаунта си или взаимодействате с нашето съдържание в или през Социална медия като Facebook или Twitter. Социалната медия ще запише, че сте го направили и тази Данни може да се свържат с таргетиращи/рекламни дейности, включително създаване на персонализирана публика.

 

Рекламни бисквитки или сходни технологии: Някои от нашите Цифрови услуги може да използват рекламна мрежа на трета страна или на компания на AT&T или WarnerMedia, за да предоставят таргетирани реклами. Те могат също да имат възможност да ограничават броя пъти, в които виждате дадена реклама и да проследяват вашето разглеждане или употреба в нашите Цифрови услуги и Социални медии.

 

Управление на бисквитки и други технологии. За Цифровите услуги в някои юрисдикции, включително ЕИП, може да получите повече информация как използваме бисквитки и други технологии, да дадете или оттеглите съгласие или да дадете предпочитанията си за бисквитки, а в някои случаи да възразите срещу нашия законен интерес от обработката на личните ви данни, като кликнете върху Manage Cookies+ или по друг начин настроите предпочитанията си за бисквитки. Тези настройки са достъпни за конкретния сайт или приложение по всяко време чрез линка “Manage Cookies+” или сходен линк, намиращ се на уебстраниците или в настройките на приложението. Може също да използвате и настройките на вашето приложение/браузър, за да зададете предпочитанията си за бисквитки.

 

За много Цифрови услуги в ЕИП WarnerMedia участва в Рамката за прозрачност и съгласие на IAB Europe, която е описана по-подробно на уебсайта на IAB, и спазва нейните спецификации и политики за приложимите уебсайтове и приложения. OneTrust оперира платформата за управление на съгласия с идентификационен номер 28.

 

Маркетингови комуникации. Предоставяме ви възможност да изразите предпочитанията си по отношение на получаването на определени маркетингови съобщения от нас. Ако искате да актуализирате тези предпочитания, можете (i) да влезете в акаунт, който може да сте създали при нас, за да регулирате настройките си (където е налична тази функция) или (ii) в други случаи да подадете искане, като отидете в нашия Портал за Индивидуални искания за упражняване на права. Можете също да следвате инструкциите за отписване, предоставени във всеки маркетинг имейл, който получавате. 

 

Избор за реклами. Самостоятелно или при работа със свързани компании или трети страни, ние може да показваме реклами и да се ангажираме със събиране на данни, докладване, измерване на отговорите на реклами и анализ на страници в нашите Цифрови услуги и в уебсайтове на трети страни в интернет и приложенията за даден период. Ние, нашите съдружници или трети страни може да използваме бисквитки, уеб маяци, пиксели, SDK или сходни технологии за извършване на тази дейност. Те получават информация за приложения, които използвате, уебсайтове, които посещавате и друга информация от вашите устройства и браузъри и от уебсайтове, услуги и приложения за даден период от време, за да ни помогнат да показваме реклами, които да бъдат по-уместни за вашите интереси в и извън Цифровите услуги и в устройствата и браузърите ви. Този вид реклама е известен като “базирана на интереси реклама”. Ние, нашите свързани компании или трети страни може също да използваме тази информация, за да свържем различните ви браузъри и устройства за базирана на интереси реклама и за други цели, като проучвания, анализи, вътрешни операции, предотвратяване на измами и подобряване на изживяването на клиента.

 

Освен управляване на предпочитанията ви чрез нашата платформа за управление на съгласието, за повече информация относно базираната на интереси реклама на стационарния или мобилния ви браузър и за да се отпишете от този вид реклама от трети страни, участващи в програми за саморегулиране, ако сте в ЕИП, посетете уебсайта Your Online Choices, която се хоства от и може да бъде посетена на уебсайта на Европейския алианс за интерактивна цифрова реклама (EDAA); ако сте в Аржентина, посетете уебсайта на Аржентинския алианс за цифрови реклами (APDA); ако сте в Канада, посетете уебсайта на Канадския алианс за цифрова реклама (DAAC); и ако сте САЩ, посетете уебсайта на Алианса за цифрова реклама на САЩ (DAA). За да научите повече за базираната на интереси реклама в мобилни приложения и за да се отпишете от този вид реклами от трети страни, които участват в инструмента AppChoices на DAA, моля, посетете Ad choice линка, за да свалите версията на AppChoices за вашето устройство. Моля, отбележете, че всеки избор за отписване, който направите през тези програми, ще важи за базирани на интерес реклами от третите страни, които изберете, но все пак ще позволява събирането на Данни за други цели, включително проучване, анализ и вътрешни операции. Следователно може да продължите да получавате реклами, но те може да са по-малко свързани с вашите интереси.

 

 

Важни неща, които трябва да се отбележат относно отписвания от базиран на бисквитки уеб браузър (като тези, използвани от EDAA, APDA и DAAC):

 • Блокирани бисквитки: Бисквитката за отписване може да не работи, ако браузърът ви е конфигуриран да блокира бисквитки от трети страни.
 • Изтриване или защитаване на отписвания: Ако изтриете бисквитките си, ще трябва да се отписвате отново. Има добавки за браузър, които да ви помагат да запазвате бисквитките си за отписване. 
 • Само този браузър: Отписването важи само за профила на браузъра, в който го зададете. Например, ако зададете отписване докато използвате Firefox, но след това използвате Chrome, отписването няма да е активно в Chrome. За да се отпишете в Chrome, трябва да повторите процеса по отписване. Това е така, защото бисквитките не могат да се четат от различни браузъри или профили в браузъри.

Отписването не блокира или изтрива бисквитки: То също така не спира употребата на бисквитки или други технологии за цели, различни от избор на реклами според интересите ви, изведени от поведението ви онлайн. Ако се отпишете, все пак може да се събират данни за вашите дейности от разглеждане в интернет и все още ще виждате реклами. Рекламите може да се избират, например, на базата на съдържанието на уебстраницата, в която се показват. Ако искате да блокирате или изтриете бисквитките изцяло, можете да използвате настройките на уеб браузъра, за да го направите.

 

Може да имате повече опции според мобилното си устройство и операционната система. Например, повечето операционни системи на устройствата (напр. iOS за Apple телефони, Android за Android устройства и Windows за Microsoft устройства) предоставят собствени инструкции как да ограничите или спрете предоставянето на персонализирани реклами в приложението. Можете да прегледате помощните материали и/или настройките за поверителност на съответните операционни системи, за да научите повече за тези функции и как се прилагат за персонализираните реклами в приложенията.

 

Точна информация за местоположението. За да активирате или деактивирате събирането на точна информация за местоположението от вашето мобилно устройство чрез нашите мобилни приложения, можете да влезете в настройките на вашето мобилно устройство и да изберете да ограничите това събиране. Можете също да ограничите събирането на точна информация за местоположението от уебсайтове чрез настройките на браузъра.

МЕЖДУНАРОДНО ПРЕХВЪРЛЯНЕ

Ние работим в целия свят и някои от процесите, включени в употребата на вашите Данни, ще изискват те да се съхраняват или обработват в държави извън държавата, в която се намирате, включително държави, където нивото на правна защита на вашата информация може да е различно и където може да имате по-малко законни права във връзка с нея. По-конкретно, вашите Данни може да се предават и обработват в САЩ, където се намират някои от системите ни. 

 

Моля, вижте нашата Таблица със свързани компании за примери за държави, където може да се предават вашите Данни. 

 

Въпреки това, когато прехвърляме Данните ви извън държава или регион, като Европейското икономическо пространство, ние ще се уверим, че предприемаме нужните стъпки за спазване на приложимите правни изисквания. Следователно, където се изисква, ние ще се уверим, че са въведени съответните предпазни мерки, като използваме подходящи договорни механизми, като Стандартните договорни клаузи на ЕС или като разчитаме на доставчици на услуги, участващи в одобрен механизъм за международно предаване на данни, включително приемането на Задължителни фирмени правила. За допълнителна информация относно документите, които използваме, за да защитим Данните ви, когато те се предават извън вашата държава или регион, моля, подайте искане през нашия Портал за Индивидуални искания за упражняване на права

 

ИЗВЕСТИЯ ЗА АКТУАЛИЗАЦИИ

От време на време може да актуализираме настоящата Политика за поверителност. Ще ви уведомим за всякакви съществени промени, като публикуваме известие в нашите сайтове. Насърчаваме ви периодично да проверявате и преглеждате настоящата Политика, за да сте в течение.

КАК ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС

Ако имате някакви въпроси относно настоящата Политика за поверителност, можете да се свържете с нас и нашето Длъжностно лице по защита на данните на wmprivacy@warnermediagroup.com.

ОПЛАКВАНИЯ

Ако не сте доволни от това как сме обработили искането ви, първо се свържете с нас на wmprivacy@warnermediagroup.com. Ако все още не сте доволни от отговора ни, може да имате правото да подадете жалба до вашия Орган за защита на данните. Моля, свържете се с нас на wmprivacy@warnermediagroup.com, за да получите подробности как да се свържете с него.