Премиерните акценти по 24Kitchen за месец юни

Надия – сготви веднъж, хапни два пъти, сезон 1
Премиера: 4 юни 2025
Излъчване: сряда от 13:00 ч.

Остатъците от храна никога не са били толкова вкусни, колкото в „Надия – сготви веднъж, хапни два пъти”!
Обичаният телевизионен кулинар Надия Хюсеин се завръща на екрана със серия от закачливи и изобретателни епизоди, изпълнени с апетитни рецепти и съвети как да извлечем максимума от всеки продукт. Тя превръща хранителните остатъци във вълнуващи нови ястия и предлага лесни за приготвяне на партиди изкусителни печива и лакомства, подходящи както за хапване на момента, така и за замразяване и съхранение за по-дълго. По този начин оползотворява максимално всяка секунда прекарана в кухнята. Всеки епизод представя пет рецепти, подчинени на нейната философия „сготви веднъж, хапни два пъти“. Надия споделя типичните за нея полезни трикове и съвети, показвайки как да готвим ефективно и икономично, използвайки всяка съставка докрай, без да правим компромис с вкуса, качеството и забавлението от готвенето. Това е жизнерадостно и колоритно предаване, вдъхновено от актуалната тенденция да се използват хранителните остатъци за създаването на изкусителни ястия.

Мишел Ру по река Темза, сезон 2
Премиера: 6 юни 2025
Излъчване: петък от 13:00 ч.

Пригответе се отново да отплавате с шеф Мишел Ру по течението на река Темза. Във втори сезон той продължава своето кулинарно пътешествие из живописните брегове на реката – от Батърси до Гринуич и от Уиндзор до Рединг. По пътя си открива истински съкровища – от най-добрата пица в Лондон, до плаващ хонконгски чаен бар, и дори тества уменията си в мухарски риболов. Вдъхновен от разнообразието по пътя си, Мишел приготвя вдъхновяващи рецепти в плаващата си кухня, сред които качо е пепе, Милфьой с гъби, нудли с раци и изкушаващи десерти като шоколадов мус, кроасан и маслен пудинг. Очаква ни още един сезон, изпълнен с апетитни предложения и кулинарни приключения.

Cineboom.bg